Sastojci za čokoladne tortice:
- 2 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice brašna (bijelog ili integralnog)
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
-1/4 žličice praška za peciva
- 2 do 3 žličice ulja (biljnog, maslinova ili kokosova)
- 3 žlice mlijeka (kravljeg, sojinog, bademova)
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Suhe sastojke (kakao, brašno, prašak za pecivo, šećer i sol) istresite u posudu i dobro, dobro ih izmiješajte.
2. Dodajte
i ostale sastojke (ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije) te sve zajedno
dobro miješajte dok se sastojci ne povežu u ujednačenu smjesu.
3. Smjesom napunite kalupe za pečenje ili šalice za kavu, stavite ih u mikrovalnu pećnicu i pecite 40 – 60 sekundi.
4. Čokoladne
tortice možete jesti direktno iz šalice ili ih, kada se ohlade,
izvaditi na tanjurić i poslužiti sa šlagom, voćem ili čokoladnim
preljevom.
Savjeti:
Tortice u središtu moraju ostati mekane.
Ako
nemate mikrovalnu pećnicu, kolač možete pripremiti i u običnoj pećnici.
Zagrijte je na 180 stupnjeva, a tortice pecite od 3 do 5 minuta, ovisno
o veličini posude.
Najbolja provjera je li desert gotov jest da
svaku minutu prstom dotaknete površinu kolača. Čim smjesa više nije
ljepljiva i ne ostaje na prstu, izvadite ih iz pećnice.
izvor:https://zadovoljna.dnevnik.hr
Nema komentara:
Objavi komentar