Za pravo jesenje vreme, pravi jesenji recept: topla, ukusna, gusta
ljutkasta supa od bundeve
tamburice. Potrebno je: bundeva tamburica od
1,5 kg, glavica crnog luka, glavica belog luka, 2 kašike maslinovog
ulja...
... 2 šolje mleka, so i biber po želji.
Za garnir: pavlaka, seckani sveži peršun
Priprema
Zagrejte rernu na 180oC.
Bundevu presecite na pola, skinite koru, pa polovine postavite ravnom
stranom nagore na pleh za pečenje. Oljuštite crni i beli luk, beli luk
umotajte u aluminijumsku foliju, i postavite na pleh zajedno sa
bundevom. Poprskajte maslinovim uljem, posolite i poberite. Pecite 70-80
minuta dok bundeva sasvim ne omekša (probajte viljuškom).
U
blender naspite šolju mleka. Kašikom izvadite semenke iz pečene bundeve,
pa potom iz jedne polovine bundeve izvadite meso i uspite ga u blender
sa mlekom. Oljuštite ispečeni spoljašnji sloj crnog luka. Presecite ga
na pola kašikom i ubacite u blender. Odmotajte beli luk iz folije i
polovinu mesa istisnite u blender.
Meljite dok ne dobijete glasku masu. Ukoliko je previše gusto, dodajte još mleka ili vode. Potom prespite u činiju.
Ponovite isti proces sa drugom polovinom bundeve i luka.
Dodajte kašiku pavlake, pospite seckanim peršunom, poslužite sa sveže tostiranim hlebom - i uživajte!
izvor:http://www.zdravahrana.com
Nema komentara:
Objavi komentar