petak, 6. listopada 2017.

Supa od bundeve tamburice

Za pravo jesenje vreme, pravi jesenji recept: topla, ukusna, gusta ljutkasta supa od bundeve
tamburice. Potrebno je: bundeva tamburica od 1,5 kg, glavica crnog luka, glavica belog luka, 2 kašike maslinovog ulja...

... 2 šolje mleka, so i biber po želji.
Za garnir: pavlaka, seckani sveži peršun
Priprema
Zagrejte rernu na 180oC. Bundevu presecite na pola, skinite koru, pa polovine postavite ravnom stranom nagore na pleh za pečenje. Oljuštite crni i beli luk, beli luk umotajte u aluminijumsku foliju, i postavite na pleh zajedno sa bundevom. Poprskajte maslinovim uljem, posolite i poberite. Pecite 70-80 minuta dok bundeva sasvim ne omekša (probajte viljuškom). 
U blender naspite šolju mleka. Kašikom izvadite semenke iz pečene bundeve, pa potom iz jedne polovine bundeve izvadite meso i uspite ga u blender sa mlekom. Oljuštite ispečeni spoljašnji sloj crnog luka. Presecite ga na pola kašikom i ubacite u blender. Odmotajte beli luk iz folije i polovinu mesa istisnite u blender.
Meljite dok ne dobijete glasku masu. Ukoliko je previše gusto, dodajte još mleka ili vode. Potom prespite u činiju.
Ponovite isti proces sa drugom polovinom bundeve i luka.
Dodajte kašiku pavlake, pospite seckanim peršunom, poslužite sa sveže tostiranim hlebom - i uživajte!
izvor:http://www.zdravahrana.com

Nema komentara:

Objavi komentar