utorak, 24. listopada 2017.

JESENJI MAFINI bundevasto-sirni

Sastojci

8 osoba
  • 3 jajeta
  • 2dl masl ulja
  • 200 g pirea bundeve
  • Casa kokakole
  • 240 g krem sira koji volite i imate
  • 100 g heljinog integralnog
  • 100 g psenicnog
  • 50,kukuruznog integralnog finog
  • 150 g secera ,crna cokoladasa brusnicom ili koju volite
  • Malo soli,sode bikarbone ,cimet,kardamom prah,muskatni orah,kim trunka ,vanila,rum po osetu
  • FROSTING
  • 60 g sira
  • 80 g prah secera
  • Par kapi esencije pomorandže
  • Malo rum extrakta
  • Margarin ili maslac po potrebi da stegne masu

    Priprema

    Uvek odvajam belanca i dok pripremam ostale sastojke i mutim zumanca ,secer,ulje,kokakolu,sir,belanca se vetre na sobnoj  temperaturi pa je i śne bolji a biskvit vazduśastiji uprkos ulju i čokoladi u testu))Dodajte polako brasno ,ja iz tri puta ,lagano muteći zumanca i bundeva pire ,śećer neka bude otvorena opcija jer je i pire bundeve sladak pa mozete povećati ako vama odgovara ,mi ne volimo otuźno slatko pa ga ne dodajem previse a limun śećer taman daje sveźinu uz sir u smesi Dakle,iseckajte crnu čokoladu sa brusnicu ili vasu koju imate i voliteb i umesajte je zajedno sa smesom tečnih i suvih sastojaka ,ja sam u brasno dodala prstohvat sode bikarbone i soli ,narasli su fino i pored ulja i cokolade ))Posle čokolade sitno seckane dodajte lagano rukom umućeni śne od belanaca ,mozda jos malo cimeta i ruma ,to liznite,zadnja provera pre razlivanja u namazane kalupe... neka jesen zamiriśe !

    Posluživanje

    Ohladjene lepotane ukrasite frostingom koji volite , ovde je sir sa malo maslaca i pomorandža esensa za miris boju i svežinu .. Ukusne kiselkaste kapice dobro idu uz bundevasto testo ,neka jesenja gozbica krene ! Pozovite prijateljicu i stavite nes)))
    izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar