Margarin ili maslac po potrebi da stegne masu
Priprema
Uvek odvajam belanca i dok
pripremam ostale sastojke i mutim zumanca
,secer,ulje,kokakolu,sir,belanca se vetre na sobnoj temperaturi pa je i
śne bolji a biskvit vazduśastiji uprkos ulju i čokoladi u testu))Dodajte polako brasno ,ja iz tri puta ,lagano muteći zumanca i bundeva
pire ,śećer neka bude otvorena opcija jer je i pire bundeve sladak pa
mozete povećati ako vama odgovara ,mi ne volimo otuźno slatko pa ga ne
dodajem previse a limun śećer taman daje sveźinu uz sir u smesi Dakle,iseckajte crnu čokoladu sa brusnicu ili vasu koju imate i voliteb i
umesajte je zajedno sa smesom tečnih i suvih sastojaka ,ja sam u brasno
dodala prstohvat sode bikarbone i soli ,narasli su fino i pored ulja i
cokolade ))Posle čokolade sitno seckane
dodajte lagano rukom umućeni śne od belanaca ,mozda jos malo cimeta i
ruma ,to liznite,zadnja provera pre razlivanja u namazane kalupe... neka
jesen zamiriśe !
Posluživanje
Ohladjene lepotane ukrasite frostingom
koji volite , ovde je sir sa malo maslaca i pomorandža esensa za miris
boju i svežinu .. Ukusne kiselkaste kapice dobro idu uz bundevasto testo
,neka jesenja gozbica krene ! Pozovite prijateljicu i stavite nes)))
izvor: https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar