subota, 21. listopada 2017.

Amaranth pločice

Sastojci

  • 1 šalica (1 dl) amarantha
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 3 žlice sušenih goji bobica
  • 3 žlice sušenih brusnica
  • 1 žlica sezama
  • 1 žlica suncokretovih sjemenki
  • 2 žlice meda uvrh pune
  • 1 kom velika banana (ili jedna i pol manja)
  • 1 žlica smeđeg šećera (*)
  • 1/2 žličice cimeta (opcionalno)

Priprema

  1. Prvo napravite kokice od sjemenki amarantha. To ćete napraviti tako da zagrijete teflon tavu i onda sipate malo po malo sjemenki i lagano tresete tavu dok sve ne ispucaju. Pazite da vam ne zagore!
  2. Bananu izblendajte, med po po potrebi (ako je gušći) malo podgrijte u mikrovalnoj. Pomješajte dobro sve sastojke. Trebali biste dobiti ljepljivu smjesu.
  3. Razvucite smjesu na pek papiru – na oko 5-10mm debljine. Odmah zarežite oblike pločica, bit će vam lakše kasnije ih narezati. Stavite peći/sušiti u pećnicu zagrijanu na 150°C oko 20-tak minuta.
  4. Ostavite da se ohladi, te ih onda narežite na pločice i ostavite još na zraku malo da se suše.
  5. Možete sav šećer zamjeniti medom, ja nažalost nisam imala dovoljno meda. Ova verzija nije jako slatka, tako da slatkoću prilagodite svom ukusu. Ja sam dodala još par kapi limuna jer više preferiram kiseli okus.

Posluživanje

Poslužite na svježem zraku kada vam zatreba malo energije! :)
izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar