četvrtak, 12. listopada 2017.

Kuglice od urmi i kakaa, raw food i gluten free

Sastojci

  • 25-30 kom svežih urmi/datulja
  • 2 kašike mešavine crnog i svetlog susama
  • 1 vrhom puna kašika pravog kokosovog brašna
  • 2 kašike kakao praha, gorki, što tamniji i nezaslađen kakao
  • Začini
  • kašičica kurkume u prahu, kašičica đumbira u prahu, zrna jedne semenke kardamoma, jedna puna kašičica cejlonskog cimeta, prstohvat soli
  • Za valjanje kuglica
  • kakao prah, pahuljice amaranta, pahuljice kinoe, mleveni orah, mleveni lešnik,

    Priprema

  • 1.
    Urme, ako nisu sveže, staviti u toplu vodu da omekšaju i ocediti od vode. U super secka staviti urme, kakao, crni i svetli susam, pravo kokosovo brašno i sve začine. Izmiksati da dobijete jednu jednoličnu smesu.
  • 2.
    Radi lakšeg oblikovanja kuglice, formirati kobasicu, zaviti u providnu foliju i ostaviti pola sata u zamrzivač da se stegne.
  • 3.
    Seći tanke šnitice koje ćete oblikovati u kuglicu veličine manjeg oraha. Vrlo se lako radi sa ovom smesom. Uvaljati u kakao ili mlevene orahe, lešnike, bademe... šta imate.
    izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar