- 25-30 kom svežih urmi/datulja
- 2 kašike mešavine crnog i svetlog susama
- 1 vrhom puna kašika pravog kokosovog brašna
- 2 kašike kakao praha, gorki, što tamniji i nezaslađen kakao
- Začini
- kašičica kurkume u prahu, kašičica đumbira u prahu, zrna jedne semenke kardamoma, jedna puna kašičica cejlonskog cimeta, prstohvat soli
- Za valjanje kuglica
-
kakao prah, pahuljice amaranta, pahuljice kinoe, mleveni orah,
mleveni lešnik,
Priprema
-
1.
Urme, ako nisu sveže, staviti u toplu vodu da omekšaju i ocediti od vode. U super secka staviti urme, kakao, crni i svetli susam, pravo kokosovo brašno i sve začine. Izmiksati da dobijete jednu jednoličnu smesu.
-
2.
Radi lakšeg oblikovanja kuglice, formirati kobasicu, zaviti u providnu foliju i ostaviti pola sata u zamrzivač da se stegne.
-
3.
Seći tanke šnitice koje ćete oblikovati u kuglicu veličine manjeg oraha. Vrlo se lako radi sa ovom smesom. Uvaljati u kakao ili mlevene orahe, lešnike, bademe... šta imate.
izvor: https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar