- 150 g višanja (u originalu je 350g ali meni je to bilo previše)
- 50 g brašna
- 5 SK kakao praha
- 100 g šećera
- 5 belanaca
- prstohvat soli
-
1
vanil šećer Dolcela
Priprema
- Brašno prosejati sa kakaom i dodati polovinu šećera.2.U ulupan sneg od belanaca dodati i mešavinu brašna i kakaa i sve pažljivo izmešati, da
U drugoj činiji ulupati belanca sa malo soli i kad se napravi sneg postepeno dodati i ostatak šećera i vanil šećer, neprestano mešajući.
belance ne bi "palo". Smesu sipati u dobro podmazan pleh i poslagati višnje.
3.Kolač peći 20-25 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Proveriti sa štapićem kada je testo gotovo. Izvaditi kolač i ostaviti da se ohladi pa posuti šećerom u prahu.
4.U knjizi ima i dodatak da umesto kakaa može da se stavi i mleveni badem, probaću i to pa javim utiske.
Posluživanje
Mi smo uživali u kolaču glat, ali možete poslužiti sa slatkom pavlakom, višnjama iz tegle ili likerom od višanja. Prijatno!
srijeda, 25. listopada 2017.
Čokoladna torta sa višnjama
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar