srijeda, 25. listopada 2017.

Čokoladna torta sa višnjama

Sastojci

  • 150 g višanja (u originalu je 350g ali meni je to bilo previše)
  • 50 g brašna
  • 5 SK kakao praha
  • 100 g šećera
  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 1 vanil šećer Dolcela

    Priprema

    1. Brašno prosejati sa kakaom i dodati polovinu šećera.
      U drugoj činiji ulupati belanca sa malo soli i kad se napravi sneg postepeno dodati i ostatak šećera i vanil šećer, neprestano mešajući.

      2.U ulupan sneg od belanaca dodati i mešavinu brašna i kakaa i sve pažljivo izmešati, da
      belance ne bi "palo". Smesu sipati u dobro podmazan pleh i poslagati višnje.             

      3.
      Kolač peći 20-25 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Proveriti sa štapićem kada je testo gotovo. Izvaditi kolač i ostaviti da se ohladi pa posuti šećerom u prahu.               

      4.
      U knjizi ima i dodatak da umesto kakaa može da se stavi i mleveni badem, probaću i to pa javim utiske.

    Posluživanje

    Mi smo uživali u kolaču glat, ali možete poslužiti sa slatkom pavlakom, višnjama iz tegle ili likerom od višanja. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar