petak, 13. listopada 2017.

coko koko ljesnjak torta

Sastojci

16 osoba
  • za koru
  • 12 jaja
  • 12 kasika sećera
  • 12 kasika brasna
  • prasak za pecivo
  • 3kasike kakao
  • 900ml mlijeka
  • 2 puding vanilija
  • 150 gr maslac
  • 5 kasika secera za puding
  • 100 gr sećer u prahu
  • 400 ml vrhnje za slag
  • 5 kasika kokos
  • 5 kasika ljesnjak
  • 3 table cokolade

  • kesica ljesnjak karamela
  • 3 kasike slatko vrhnje
  • 100 gr sjeckani ljesnjak

    Priprema


    1. priprema kora
      umutiti bjelanca u cvrst snijeg ,postepeno dodavati sećer.u cvrst snijeg dodavati jedno po jedno zumance ,i na kraju lagano dodati brasno sa praskom za pecivo.Rernu zagrijati na 180.kalup promjera 24 podmazati maslacem i posuti brasnom.Smjesu podijeliti na 2 dijela,a u drugi dodati kakao.peći 20-tak minuta,i prerezati kore na po 2 dijela

    2. Fil
      800 ml mlijeka staviti da zavri,u ostatak mlijeka pomijesati puding i 5 kasika sećera,pripremiti po uputama.Umutiti omekšao maslac sa šećerom u prahu,pa dodati ohlađenom pudingu,dodati i umućeno vrhnje.Smjesu podijeliti na 2 dijela,tako da u 1/3 ide 5 kasika kokosa,a u 2/3 istopljena cokolada i ljesnjak
    3. Redati bijelu koru crni fil,crnu koru bijeli fil...na zanju koru staviti ljesnjak i preliti karamelom

    4. Karamele istopiti sa 3 kasike slatkog vrhnja
      izvor: tps://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar