- za koru
- 12 jaja
- 12 kasika sećera
- 12 kasika brasna
- prasak za pecivo
- 3kasike kakao
- 900ml mlijeka
- 2 puding vanilija
- 150 gr maslac
- 5 kasika secera za puding
- 100 gr sećer u prahu
- 400 ml vrhnje za slag
- 5 kasika kokos
- 5 kasika ljesnjak
- 3 table cokolade
- kesica ljesnjak karamela
- 3 kasike slatko vrhnje
-
100 gr sjeckani ljesnjak
Priprema
-
priprema kora
umutiti bjelanca u cvrst snijeg ,postepeno dodavati sećer.u cvrst snijeg dodavati jedno po jedno zumance ,i na kraju lagano dodati brasno sa praskom za pecivo.Rernu zagrijati na 180.kalup promjera 24 podmazati maslacem i posuti brasnom.Smjesu podijeliti na 2 dijela,a u drugi dodati kakao.peći 20-tak minuta,i prerezati kore na po 2 dijela
-
Fil
800 ml mlijeka staviti da zavri,u ostatak mlijeka pomijesati puding i 5 kasika sećera,pripremiti po uputama.Umutiti omekšao maslac sa šećerom u prahu,pa dodati ohlađenom pudingu,dodati i umućeno vrhnje.Smjesu podijeliti na 2 dijela,tako da u 1/3 ide 5 kasika kokosa,a u 2/3 istopljena cokolada i ljesnjak
-
Redati bijelu koru crni fil,crnu koru bijeli fil...na zanju koru staviti ljesnjak i preliti karamelom
-
Karamele istopiti sa 3 kasike slatkog vrhnja
izvor: tps://www.coolinarika.com
-
Nema komentara:
Objavi komentar