četvrtak, 19. listopada 2017.

Pripremite zdrave i lako probavljive domaće krpice sa zeljem

Domaćice znaju da se kvaliteta i okus mlinaca razlikuju od proizvođača do proizvođača.
I sama sam se više puta neugodno iznenadila slabom kvalitetom te popularne tjestenine, pa sam ih odlučila raditi sama.
U zdravijoj domaćoj verziji koristim integralno brašno.
Također, zamijesila sam ih bez jaja pa je recept prihvatljiv i za vegane.
Mlinci se obično pripremaju u većoj količini, a kasnije ih možete koristiti za različita jela.
Krpice sa zeljem su jedno od najpopularnijih jela s njima.
Vrlo su zasitne, ali i lako probavljive.
Osim što će biti ukusan obrok za cijelu obitelj, ove krpice sa zeljem neće biti teške za želudac i poboljšat će vašu probavu.

Sastojci za domaće mlince:

Sastojci za krpice sa zeljem:

Priprema:
  1. Od svih sastojaka za domaće integralne mlince zamijesite glatko tijesto srednje tvrdoće te ostavite pokriveno krpom oko pola sata.
     
  2. Na dasci posipanoj brašnom podijelite tijesto na manje komade i svaki izvaljajte u stroju za tjesteninu do debljine 2 mm. Isti postupak možete napraviti i ručno ali će vam za to trebati znatno više vremena. Ne trebate strogo paziti na oblik tijesta jer ćete ga prije kuhanja trgati na manje komadiće.
     
  3. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Složite mlince na tepsiju i pecite ih dok ne dobiju smećkastu boju. Ostavite ih da se ohlade. Odvojite koliko vam treba za recept, a ostatak pohranite na neko suho mjesto u papirnatoj vrećici.
     
  4. Luk i kupus očistite od vanjskih dijelova, mrkvu operite i ostružite vanjske nečistoće. Kupus narežite na trakice širine 5 - 6 mm, luk i mrkvu nasjeckajte.
     
  5. U tavu dodajte 3 čajne žlice maslinovog ulja, dodajte nasjeckani luk. Posolite luk i pržite na laganoj vatri 2 - 3 min. Dodajte nasjeckanu mrkvu i pržite dok mrkva malo ne omekša. Na kraju dodajte rezani kupus, zalijte vodom u koju ste umiješali začinsku sol i pirjajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta. Povremeno promiješajte. Pred sam kraj pirjanja dodajte đumbir u prahu. Dodatno posolite po želji.
     
  6. Za vrijeme pirjanja natrgajte mlince na komadiće i stavite ih u posudu s vrelom i posoljenom vodom. Kuhajte par minuta te ih, nakon kuhanja, ostavite kratko vrijeme u toj vodi.
     
  7. Mlince ocijedite i dodajte u tavu s kupusom i mrkvom pa sve zajedno promiješajte.

Servirajte toplo, a prije samog posluživanja začinite mljevenim paprom.
izvor:http://alternativa-za-vas.com/

Nema komentara:

Objavi komentar