ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Namaz od čokolade, lješnjaka i datulja - zdrava poslastica za savršen početak dana

Umjesto kupovnih namaza punih šećera i drugih opasnih sastojaka, predlažemo vam domaću kremu od zdravih sastojaka.
Pripremite čokoladni namaz s datuljama i lješnjacima te uživajte u punom okusu prirodnih super namirnica.
Kakao je riznica antioksidansa i odličan saveznik zdravlja koji podiže raspoloženje.
Lješnjaci su bogati mineralima i dobrim omega-3 masnoćama, dok datulje u ovu kombinaciju donose obilje željeza, vitamina i aminokiselina.
Ovaj neodoljivi čokoladni namaz bit će savršena poslastica za početak dana.
Osigurat će zdravlje i energiju te svojim okusom u potpunosti razmaziti vas i vaše najmilije.

Sastojci za jednu veliku teglicu namaza:
  • 150 - 200 g tostiranih lješnjaka
  • 250 - 300 g svježih datulja ili paste od datulja
  • 3 - 4 jušne žlice kakaa u prahu
  • 2 - 3 dl vode
  • himalajska sol (po okusu)

Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte lješnjake 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe.
     
  2. U multipraktik ili blender stavite oljuštene lješnjake, dodajte vodu i miksajte dok se sve ne pretvori u gustu lješnjak-smjesu. Dodajte datulje, kakao i sol, pa miksajte do željene teksture.
     
  3. Ovisno o jačini blendera ili multipraktika dobiti ćete namaz koji će biti ili nešto grublji (osjetit će se mrvice lješnjaka) ili finiji - glatke teksture poput domaće Nutelle.
    izvor:http://alternativa-za-vas.com

Nema komentara:

Objavi komentar