Pripremite čokoladni namaz s datuljama i lješnjacima te uživajte u punom okusu prirodnih super namirnica.
Kakao je riznica antioksidansa i odličan saveznik zdravlja koji podiže raspoloženje.
Lješnjaci su bogati mineralima i dobrim omega-3 masnoćama, dok datulje u ovu kombinaciju donose obilje željeza, vitamina i aminokiselina.
Ovaj neodoljivi čokoladni namaz bit će savršena poslastica za početak dana.
Osigurat će zdravlje i energiju te svojim okusom u potpunosti razmaziti vas i vaše najmilije.
Sastojci za jednu veliku teglicu namaza:
- 150 - 200 g tostiranih lješnjaka
- 250 - 300 g svježih datulja ili paste od datulja
- 3 - 4 jušne žlice kakaa u prahu
- 2 - 3 dl vode
- himalajska sol (po okusu)
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tostirajte lješnjake 15 minuta, pa ih oljuštite uz pomoć kuhinjske krpe.
-
U multipraktik ili blender stavite oljuštene lješnjake, dodajte vodu i
miksajte dok se sve ne pretvori u gustu lješnjak-smjesu. Dodajte
datulje, kakao i sol, pa miksajte do željene teksture.
-
Ovisno o jačini blendera ili multipraktika dobiti ćete namaz koji će
biti ili nešto grublji (osjetit će se mrvice lješnjaka) ili finiji -
glatke teksture poput domaće Nutelle.
izvor:http://alternativa-za-vas.com
Nema komentara:
Objavi komentar