ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Mafini od ovsa

Zanimljiv doručak, koji možete pripremiti unapred za nekoliko dana i za nekoliko minuta podgrejati
ujutru. Štedite vreme, a dobijate ukusnu i zdravu poslasticu. Za otprilike 7 porcija, potrebno vam je: 8 šolja vode, 2 šolja ovsenih pahuljica...
... 7 kašičica javorovog sirupa, 2 i po kašičice cimeta, ¼ kašičice himalajske soli.
Priprema
Naspite vodu u lonac, posolite i grejte dok ne proključa. Naspite ovsene pahuljice i smanjite vatru tako da se krčka oko 30 minuta. Isključite vatru (ringlu) i naspite javorov sirup i cimet u kuvani ovas, pa promešajte. Ostavite da odstoji 10 minuta.
Uzmite pleh za mafine, dno svih modli u plehu namažite uljem, pa ih napunite ovsenom kašom. Ostavite da se ohladi, pa ubacite u zamrzivač da se zamrzava oko 5 sati. Izvadite pleh za mafine, ostavite da se nekoliko minuta otkravi, pa nožem izvadite ovsene mafine, ubacite u kesice za zamrzivač i ostavite da stoje u zamrzivaču.
Ujutru, kad hoćete da spremite doručak, ubacite nekoliko zamrznutih ovsenih mafina u prethodno zagrejanu rernu i zagrejte da budu dobro topli. Prelijte medom (ili nekim drugim prirodnim zaslađivačem), pospite odozgo seckanim orasima - i doručak je gotov!
izvor:http://www.zdravahrana.com

Nema komentara:

Objavi komentar